Koltuk nasıl temizlenir?

Severek beğenerek aldığınız mobilyalarınızda bazen dikkatsizlik sonucu bazen de haylaz çocukların oyunları sonucu battığı açık bir gerçek. Kanepenize sıvı bir madde döküldüyse dağılmasını önlemek için beyaz kağıt havlu veya kuru bir bezle ıslaklığı hafifçe alın. Sonra baskıyı artırın ve artık sıvı emilmeyinceye kadar yeni bir kağıt havlu kullanarak işlemi tekrarlayın. Etkin leke çıkarma; önemli ölçüde lekenin yapısına, kumaşın cinsine, kullanılan boyanın dayanıklılığına ve lekeye zamanında müdahele edilmesine bağlıdır. Zor lekelerin çıkartılması bazen imkansız olabilmektedir. Bu unutulmadan şimdi bazı tavsiyeler vereceğiz. Bu konuda verilen bilgiler sadece tavsiye olup %100 lekeyi çıkaracak diye bir sonuç çıkarmayınız.

Koltuk kumaşı nasıl temizlenir?

Bir kumaşı asla ovmayın; ovma işlemi, renk kaybına veya lekenin yayılmasına neden olabilir. Kurumadan önce hafifçe fırçalamak suretiyle kadife kumaşlar üzerindeki tüylenmeyi giderin.
Başka bir yerde deneyin sonra uygulayın. Lekesi olan döşemelik kumaşın görünmeyen bir kısmı üzerinde daima suyu veya temizleme maddesini test edin. Tamamen kurumasını bekleyin; sonra kumaşın üzerindeki etkisini kontrol edin.
Tükenmez kalem lekesi için sirke kesin sonuçtur. Lekeli olan bölgeye sirke uyguluyoruz, lekeli olan bölge için sirkesi yaygın bir kaba koyun bir pamuk,yada bir bez yardımı ile lekenin üzerine sirkeli pamuğu yada bezi bastıralım elimizi çekmeden bekleyelim daha sonra leke temizlenene kadar bunu yapalım.Göreceksinizki leke sirkeyle birlikte yokolacak.
Deri koltuğa döküne mürekkep lekesini çıkarmak için, yumuşak nemli bir bezi limonlu suya batırarak leke bölgesi silinmeli.

Lekeli bölgenin ters tarafına saç spreyini bekletiyoruz fakat saç spreçini lekeli bölgeye sıkarken lekenin alt kısmına mürekkebi emecek bir kağıt havlu yada pamuk koyuyoruz.

Koltuk nasıl temizlenir?
Koltuk nasıl temizlenir?

Koltuk nasıl temizlenir?

Mürekkep lekesi bazı kumaşlardan anında ve kolayca çıkar. Örneğin pamuklu ve beyaz kumaşlardaki mürekkep lekesini sulandırılmış çamaşır suyuna batırılmış bir parça bezle bastırmadan silin veya üzerine tuz serpin.
Beyaz gömlekte oluşan leke için alkol ve limon suyu kullanabilirsiniz. Bir parça pamuğu alkole bastırıp leke olan bölgeyi hafifçe silin. Ayni işlemi limon suyuyla da yapabilirsiniz.
Halıda oluşan mürekkep lekelerini çıkarmak için:Bir miktar mısır nişastasını taze süz ile karıştırıp halin üzerindeki mürekkep lekesine sürün. Bu karışım hali üzerinde kuruyana kadar kalmalı. Kuruyan karışımı elektrik süpürgesi kullanarak iyice çektirin. Son olacakta sabunlu ilik su ile halıyı silin. Evet, iste bu kadar basit şekilde halin ortasında duran mavi mürekkep lekesini çıkarabilirsiniz.
Derideki mürekkep lekesi: Eczanelerden bulabileceğiniz izopropil alkolüne ihtiyacımız var. Bir parça pamuğu izopropil alkolü ile ıslatıp mürekkep lekesi olmuş yeri silin. Daha sonrasında sildiğiniz yeri üfleyerek kurutun.
Derideki yağ lekeleri: Yağ lekesi olmuş bölgeye kesinlikle su ile silmeye kalkmayın. Leke kurumadan temiz kuru bez ile temizlemeye çalışın.
Bir önceki yazımız olan Odalarım için Halı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyim? başlıklı makalemizde Halı Seçimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir